Reporting live from Sydney, Australia

Door X-Rey op maandag 4 augustus 2008 16:02
CategorieŽn: AustraliŽ, Sydney, Views: 1.191

Ja, ik leef nog! en Stuart natuurlijk ook. Na een kleine vertraging van vijftien minuten op DŁsseldorf vertrokken we op 21 juli rond 20 over 6 richting London met Britisch Airways. Met een Airbus 319, kleiner relax vliegtuigje met leren stoelen zijn we na een kleine anderhalf uur daar geland waarna we te horen kregen dat onze vlucht met Quantas naar Sydney was vertraagt van 22:15 (engelse tijd) naar 01:45 (kwart voor drie dus in Nederland). Dat werd dus wachten, op naar de bar dus! Daar met wat coupons van Qantus gedronken (Fosters en Guinness) en fish and chips gegeten. Maar vooral natuurlijk wachten, wachten en nog eens wachten. Gelukkig niet helemaal alleen, want er was natuurlijk een hele 747 aan samen met ons, met o.a. 3 gezellige Ierse dames.

Toen het eindelijk richting kwart voor twee begon te worden kwamen de verdere vertragingen van weer een kwartier voordat boarding zou beginnen, maar daarna ging het ook aan een stuk door. Opstijgen filmpje kijken, wat "eten" (vliegtuigmaaltijden), meer film kijken, slapen en weer landen. In Bangkok hadden we maar 30 minuten voordat we weer in het vliegtuig moesten zijn dus hier zijn we alleen effe uitgestapt, tanden gepoetst, en weer ingestapt. Daarna weer opgestegen en daar begon de cyclus weer van voor af aan. We hadden nu wel een ander buurmeisje dan het eerste stuk, die had namelijk 5 keer gekotst voordat we in Bangkok aankwamen. Nu was het een Engels meisje die al een keer naar Sydney was geweest en nu terug ging om te studeren. Daar nog wat mee gekletst en wat tips gekregen. Daarna weer landen in Sydney, nu werkte de gate niet dus werden we met een bus naar de terminal gebracht. Hier zonder problemen door de douane gegaan en door naar de koffers. Hier heel lang zitten kijken en kijken maar ik herkende de koffer niet meer dus uiteindelijk alle koffers gaan omdraaien. Toch nog gevonden en door naar de laatste check waar de koffers nog eens onder de scanner gingen. En daarna stonden we buiten. Niemand heeft gevraagd naar een gezondheidsverklaring of een bewijs dat je § 3200 op je bankrekening had staan, dus dat ging allemaal gesmeerd.

Toen richting de trein/metro en op naar het stagehuis! Trein was erg duidelijk en dus ook goed op het eindstation gekomen. Daarna nog even moeten zoeken naar waar het precies lag en goed doorgelopen omdat het begon te regenen. Gelukkig toch nog redelijk droog aangekomen en toen kregen we onze kamer aangewezen. Daar snel uitpakken en het bed opmaken om direct weer naar beneden te gaan en wat van onze huisgenoten te ontmoeten.

Daarna natuurlijk effe douche en maar wat gaan winkelen in de supermarkt. Toen we dat hadden gedaan was het tijd om eens echt Sydney in te gaan. Met twee andere die net iets eerder in de week waren aangekomen zijn we langs Sydney Tower, the Botanic Gardens, opera house en de Harbour Bridge geweest, en natuurlijk alles wat daar tussen in ligt. ’s Avonds hebben we met wat andere huisgenoten nogmaals fish and chips gegeten, de huismanager heeft ons alle regels uitgelegd en daarna waren we zo moe dat het tijd werd om te gaan slapen (21:00 ongeveer).

Vandaag hebben we wat rustiger aan gedaan en zijn we alleen wezen shoppen, naar Stuart zijn stage gegaan en daarna bij de IKEA nog wat spullen gaan halen. En nu is het weer tijd om te gaan avondeten.

Is een beetje een “en toen en toen, daarna daarna” geworden, maareh, boeie ;).

Volgende: No Wuckas! 08-'08 No Wuckas!
Volgende: Twee weken weg 08-'08 Twee weken weg

Reacties

Reageren is niet meer mogelijk