No Wuckas!

Door X-Rey op zondag 10 augustus 2008 14:44 - Reacties (1)
Categorieën: Australië, Sydney, Views: 1.845

Zo, weer een weekje verder! Niet echt veel spannends gebeurd, laatste weekje van de Engels cursus gehad en wonder boven wonder ben ik zelfs geslaagd! Had het zelf helemaal niet aankomen! :+
Daarnaast weer wat leuke feestjes hier in het huis gehad, weer lekker gekookt en wat ren schoenen gekocht om in beweging te blijven. De dinsdag is de avond geworden waarop we met z’n allen naar de bios gaan, woensdag de dag dat we gaan uit eten ($ 8,-) en cocktails zuipen ($ 3,-), en zaterdag wsl de dag dat we een wandeling door Sydney maken.

Gisteren hebben we dan ook weer een flink eind gelopen en de North Sydney Hike gedaan, waarbij we deze keer langs de kust van (je raadt het al) Noord Sydney hebben gelopen. Was weer mooi, en daarvan zijn weer een aantal foto’s in het Fotoalbum terecht gekomen ;).

Vandaag was het slechter weer dus zijn we fijn naar het Sydney Aquirium gegaan. Was erg mooi en er waren flink grote watertanks met alle soorten vissen die je maar kunt verzinnen. Al met al weer een leuk tripje. Wederom enkele foto’s hiervan in het Fotoalbum ;).

Morgen eerste dag stage, eens kijken wat dat gaat worden...

That’s all folks!

Reporting live from Sydney, Australia

Door X-Rey op maandag 4 augustus 2008 16:02 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorieën: Australië, Sydney, Views: 1.239

Ja, ik leef nog! en Stuart natuurlijk ook. Na een kleine vertraging van vijftien minuten op Düsseldorf vertrokken we op 21 juli rond 20 over 6 richting London met Britisch Airways. Met een Airbus 319, kleiner relax vliegtuigje met leren stoelen zijn we na een kleine anderhalf uur daar geland waarna we te horen kregen dat onze vlucht met Quantas naar Sydney was vertraagt van 22:15 (engelse tijd) naar 01:45 (kwart voor drie dus in Nederland). Dat werd dus wachten, op naar de bar dus! Daar met wat coupons van Qantus gedronken (Fosters en Guinness) en fish and chips gegeten. Maar vooral natuurlijk wachten, wachten en nog eens wachten. Gelukkig niet helemaal alleen, want er was natuurlijk een hele 747 aan samen met ons, met o.a. 3 gezellige Ierse dames.

Toen het eindelijk richting kwart voor twee begon te worden kwamen de verdere vertragingen van weer een kwartier voordat boarding zou beginnen, maar daarna ging het ook aan een stuk door. Opstijgen filmpje kijken, wat "eten" (vliegtuigmaaltijden), meer film kijken, slapen en weer landen. In Bangkok hadden we maar 30 minuten voordat we weer in het vliegtuig moesten zijn dus hier zijn we alleen effe uitgestapt, tanden gepoetst, en weer ingestapt. Daarna weer opgestegen en daar begon de cyclus weer van voor af aan. We hadden nu wel een ander buurmeisje dan het eerste stuk, die had namelijk 5 keer gekotst voordat we in Bangkok aankwamen. Nu was het een Engels meisje die al een keer naar Sydney was geweest en nu terug ging om te studeren. Daar nog wat mee gekletst en wat tips gekregen. Daarna weer landen in Sydney, nu werkte de gate niet dus werden we met een bus naar de terminal gebracht. Hier zonder problemen door de douane gegaan en door naar de koffers. Hier heel lang zitten kijken en kijken maar ik herkende de koffer niet meer dus uiteindelijk alle koffers gaan omdraaien. Toch nog gevonden en door naar de laatste check waar de koffers nog eens onder de scanner gingen. En daarna stonden we buiten. Niemand heeft gevraagd naar een gezondheidsverklaring of een bewijs dat je € 3200 op je bankrekening had staan, dus dat ging allemaal gesmeerd.

Toen richting de trein/metro en op naar het stagehuis! Trein was erg duidelijk en dus ook goed op het eindstation gekomen. Daarna nog even moeten zoeken naar waar het precies lag en goed doorgelopen omdat het begon te regenen. Gelukkig toch nog redelijk droog aangekomen en toen kregen we onze kamer aangewezen. Daar snel uitpakken en het bed opmaken om direct weer naar beneden te gaan en wat van onze huisgenoten te ontmoeten.

Daarna natuurlijk effe douche en maar wat gaan winkelen in de supermarkt. Toen we dat hadden gedaan was het tijd om eens echt Sydney in te gaan. Met twee andere die net iets eerder in de week waren aangekomen zijn we langs Sydney Tower, the Botanic Gardens, opera house en de Harbour Bridge geweest, en natuurlijk alles wat daar tussen in ligt. ’s Avonds hebben we met wat andere huisgenoten nogmaals fish and chips gegeten, de huismanager heeft ons alle regels uitgelegd en daarna waren we zo moe dat het tijd werd om te gaan slapen (21:00 ongeveer).

Vandaag hebben we wat rustiger aan gedaan en zijn we alleen wezen shoppen, naar Stuart zijn stage gegaan en daarna bij de IKEA nog wat spullen gaan halen. En nu is het weer tijd om te gaan avondeten.

Is een beetje een “en toen en toen, daarna daarna” geworden, maareh, boeie ;).

Twee weken weg

Door X-Rey op maandag 4 augustus 2008 02:03 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorieën: Australië, Sydney, Views: 1.395

Hey hey! Veel tijd om dingen op te schrijven heb niet echt, daarom zijn de updates ook een beetje achterwege gebleven. Verbetering in de toekomst kan ik eigenlijk ook nog niet echt beloven, want er is hier genoeg te doen! Foto’s doe ik wel geregeld uploaden, dus als je een beetje wilt zien wat ik aan het doen ben kun je misschien wel het beste bij de fotoalbums in het menu hierboven kijken ;).

Nou wat is er dan allemaal gebeurt tot nu toe? De eerste donderdag zijn we voor het eerst ’s avonds uit gegaan naar the World bar, wat een relax barretje was waar die avond goede muziek werd gedraaid (Indie night), vage mixjes werden verkocht (theepotjes met daarin een aantal shotjes, waarna je gewoon aan het theepotje zelf kon drinken of zelf shot glaasjes vullen), en ongeveer 6 soorten bier van de tap te krijgen waren, die eigenlijk allemaal wel goed smaakten.

Vrijdags hadden we een feestje op onze kamer als ‘nieuwe arrivals’ in het huis tot ongeveer half 6 ’s morgens. Gelukkig zijn hier meestal van die ‘bring your own drinks’ feestjes, want bier is hier eigenlijk niet leuk om te drinken. Een krat zou omgerekend rond de 30 euro kosten, even duur als sterke drank dus, waardoor de jongeren hier dus gewoon sterke drank drinken om sneller dronken voor dezelfde prijs te worden…

Zaterdag zijn we eerst naar een outlet gegaan om nog wat cheape kleren te kunnen scoren, want het is hier nog best koud en ik had maar één vest bij me. ’s Avonds was het tijd voor de Rugby wedstijd in het Olympisch stadium hier in Sydney waar de Qantas Wallbies tegen de All blacks speelden. In voetbaltermen zou het een wedstrijd in de eurocup zijn tussen het Nederlands elftal en Duitsland. Was dus erg spannend en vooraal groots! Met 78 duizend anderen was er een super sfeer, en niet van die hooligans zoals bij het voetbal, als de tegenstander iets goeds doet wordt er gewoon ook voor geklapt en gejuicht, het gaat net zo goed om het mooie spel als om het team waarvoor je bent.

Maandag’s is mijn English Business Course van 2 weken begonnen, omdat ik nog graag mijn Engels een beetje wilde bijschaven voordat ik naar het bedrijf ging. Vooral met de uitsprak heb ik soms nog wat moeite omdat er een sterk Nederlands accent aan zit, vind ik dan. Eerst kregen we een test om te kijken op welk niveau we konden instromen, want er ze hadden 6 niveau’s van kinderen tot advanced. Na anderhalf uur van testjes (luisteren, lezen, schrijven, praten) kreeg ik de uitslag: Advanced Business English; het hoogste niveau dat ze konden aanbieden. Want het klinkt meer dat het is. Ik zit in de klas met een andere Nederlander van het huis en daarnaast nog 3 Brazilianen, 1 Italiaan, 2 Koreanen, 1 Japanse, 1 Spaanse, 1 Chinees en nog 2 Slowakezen. De Aziaten hebben allemaal een digitale vertaler bij zich om alle worden die ze niet kunnen even op te zoeken. Verder kunnen ze misschien wel goed de grammatica in het Engels maar hun woordenschat en uitsprak zijn gewoon niet bestaand bij sommige. Maar ja, het zijn vrije studiepunten die ik lul gewoon lekker mee om toch al Engels te kunnen praten voordat ik naar de stage ga. Donderdag heb ga ik nog een presentatie doen dus ik moet er toch nog wat voor doen.

Op woensdag zijn we met een aantal naar het grootste bioscoop scherm (29.42m hoog bij 35.73m breed) ter wereld gegaan, de IMAX in Sydney. De nieuwe batman film ‘The Dark Knight’ draaide hier en het de $ 25,- méér dan waard! Het voelde alsof je meeliep in de film, het doek is gewoon net zo groot als je kunt kijken, dus je ziet het plafond en de muren niet, alles is scherm! Als batman dan van een gebouw sprong en naar onder dook kreeg je net zo’n gevoel in je buik als dat je in een achtbaan zit, nekharen overeind, super echt! Zeker de moeite waard om heen te gaan als je ooit de kans hebt!

En afgelopen zaterdag zijn we gaan wandelen, nu ben ik normaal niet echt van het wandelen maar dit was super! We hebben gewoon een ‘toeristen’ route genoemen van het ene strand naar het andere waarbij je constant over cliffs loopt waar je zeg maar 30 meter naar onder kunt vallen als je niet oppast. Overal heb je super uitzichten over de zee en richting de andere baaien, en als je geluk hebt zie je walvissen langs zwemmen want die zijn op dit moment aan het migreren.

Daarnaast moet er hier natuurlijk ook steeds gekookt worden. Ik zit hier nu met een groep van ongeveer 4 tot 8 personen (ligt een beetje aan de dag) waarmee we samen koken. Naja, 2 koken er meestal en de rest moet afwassen. Zelf ben ik meer van het koken, omdat ik dan meer kan bepalen wat we gaan eten en hoe gezond we het gaan maken. Daarnaast heb ik nu nog de tijd omdat de Engels Cursus altijd is afgelopen om 3 uur ’s middags.

Misschien nog maar even iets over de omgeving van het huis vertellen; het stagehuis ligt om 3 minuten van de supermarkt (5 keer zo groot als de Plus in margraten), het winkelcentrum (alle shops van Maastricht in een gebouw), de bioscoop (€ 5.50 op een dinsdagavond, anders € 9,60), de Engels cursus op 5 minuten en het metro/trein trein station op 4 minuten. Het ligt dus allemaal lekker kortbij en bij elkaar waardoor als je van de trein terug komt je ook langs de supermarkt komt en weer kunt doorlopen naar huis.

Daarnaast moet er hier natuurlijk ook steeds gekookt worden. Ik zit hier nu met een groep van ongeveer 4 tot 8 personen (ligt een beetje aan de dag) waarmee we samen koken. Naja, 2 koken er meestal en de rest moet afwassen. Zelf ben ik meer van het koken, omdat ik dan meer kan bepalen wat we gaan eten en hoe gezond we het gaan maken. Daarnaast heb ik nu nog de tijd omdat de Engels Cursus altijd is afgelopen om 3 uur ’s middags.

Misschien nog maar even iets over de omgeving van het huis vertellen; het stagehuis ligt om 3 minuten van de supermarkt (5 keer zo groot als de Plus in margraten), het winkelcentrum (alle shops van Maastricht in een gebouw), de bioscoop (€ 5.50 op een dinsdagavond, anders € 9,60), de Engels cursus op 5 minuten en het metro/trein trein station op 4 minuten. Het ligt dus allemaal lekker kortbij en bij elkaar waardoor als je van de trein terug komt je ook langs de supermarkt komt en weer kunt doorlopen naar huis.

Morgen richting down under!!! :D :D

Door X-Rey op zondag 20 juli 2008 17:30 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorie: Nederland, Views: 1.436

o, aan alles komt een eind, zo ook aan het wachten tot de reis naar Australië van start gaat! Alles is ondertussen ingepakt en alleen nog wat kleine dingetjes moeten worden geregeld. Morgen om 1 's middags vertrek ik richting Düsseldorf om daar om 18:05 op te stijgen richting London. In Londen heb ik dan nog een kleine pauze van drie en een half uur voordat we weer opstijging richting bankkok voor 13/14 uur. Daar is dan weer een kleine tankpauze voordat het laatste gedeelde van de reis naar Sydney zelf wordt vervolgt.

Ik wil iedereen hierbij bedanken voor alle succes wensen en kaartjes en in het bijzonder iedereen die gisteren mijn bier is komen opdrinken! Het was weer super gezellig en er was ook weer véél te véél alcohol. Grote gedeeltes kan ik me niet meer herinneren, maar daar zijn gelukkig foto's voor! Die hieronder ook nog eens online staan!

Dat was het voor nu, laatste blogje vanuit nederland, dinsdagavond zit ik in Australië! Tot na de carnaval!